Swedish Press

Ställer ut på galleri i Jönköping

NÄSSJÖ Hon är i sin målning. Ylva Kunze är helst barfota när hon arbetar på golvet och rör sig över duken. Penseldragens rörelser är stora. Det är målarfärg till hus hon använder. Konsumtionen av färg gjorde att det till slut blev för dyrt att använda olja.

WATY

Hon gör målningar som kan vara flera meter. Den här sommaren har Ylva jobbat i en ateljé på Pinnen i Nässjö samtidigt som familjen har bott i sommartorpet i Anneberg. På fredag ställer hon ut på Solveig Bergströms galleri i Jönköping. Ylva har känt en viss tidspress att bli klar. Hon är i den delen av livet när tillvaron berikas med små barn. Hon har en dotter och son på fem och sex år. De kan inte lämnas ensamma, men det finns trots allt lite utrymme att skapa igen.

– Aven om den tiden fortfarande inte är så stor, säger hon.

I vanliga fall bor hon i London och det är där som Ylva har skaffat sig sin konstnärliga utbildning. I mitten av 90-talet tog hon sin Master of art på Chelsea School of Art. Hon hade turen att få en ateljé i ett warehouse efter avslutade studier. Närmaste konstnärsgrannen hette Damien Hirst.

– Det var stort för mig.

Damien Hirst är den brittiske konstnären som bland annat gjort verket “For the Love of God”. Det är ett diamantprytt kranium som värderas till omkring en miljard kronor.